Primjer: pretraga po godini 2013, po imenu glumca Matt Damon, po nazivu filma Black Hawk Down, po nazivu serije Prison Break
Kiniteka.Ba
Uputstvo za gledanje filmova • Vaše online kino - Kinoteka.ba

Uputstvo za gledanje filmova na kinoteka.ba

Poštovani korisnici,
S obzirom na veliki broj pitanja o tome kako gledati filmove na kinoteka.ba odličili smo napraviti malo uputstvo o tome kako naš site ustvari funkcioniše.
kinoteka.ba vjerovatno nije ono na što ste do sada navikli da viđate na vašim monitorima i vjerovatno Vam se jako teško snalaziti na našoj stranici, stoga ovim putem želimo da olakšamo i Vama i nama boravak na našoj stranici.
Ukoliko ovo uputstvo pročitate do samog kraja vjerujte nam da ćete sebi olakšati boravak na stranici i samim tim uputiti manje pitanja već i onako u startu prezauzetoj administraciji stranice.

kinoteka.ba je u samom startu željela izbjeći problema sa učitavanjem linkova, i problema obrisanih linkova. S obzirom da kinoteka.ba ne hosta filmove na svom serveru te samim time nema kontrolu nad njima željeli smo ponuditi korisnicima i dalje kvalitetnu uslugu tako što ukoliko neki link više nije dostupan oni svoj film i dalje mogu gledati taj isti film sa drugog servisa. Tako da za jedan film kinoteka.ba će vam nudti i do 50 linkova sa različitih servisa. Prije nego krenemo bilo šta dalje objašnjavati molimo da osigurate da Vaš računar uvijek ima instaliranje najnovnije verzije sljedećih softwera:
+ Firefox,Chrome, Opera, Safari, Internet Explorer
+ Java
+ Flash Player
Ukoliko Vaš računar zadovoljava gore navedene uslove možete početi čitati dalje. Kao što smo već predhodno spomenuli kinoteka.ba Vam za jedan film može ponuditi i do 50 različitih linkova.


Pa tako recimo za primjer da želite gledati film Black Hawk Down nakon toga će vam se otvoriti stranica filma, gdje imate izbor linkova na kojem želite gledati Vaš film. Dostupni linkovi bi trebali izgledati kao na slici ispod.
Legenda na slici:
S = Označava servis na kojem se nalazi film, tako ukoliko mahnete mišom preko slike servisa dobit ćete ime servisa.
Q = Označava kvalitet videa za određeni linkova.
G = Označava broj glasača za određeni link.
ST = Označava da li link na kojem se film nalazi ima prevod (DA/NE).
L = Označava dostupnost linka.
R = Označava Report dugme, tako ukoliko kliknete na otvoriti će Vam se forma za prijavu link gdje možete prijaviti određeni problem (Pogrešan film,kasni prevod, itd itd).
Također ukoliko mahnete mišom preko slike također možete dobiti objašnjenje.
Sve što u ovom trenutku trebate uraditi jeste izabrati link ne kojem želite gledati film, kliknuti na link i vaš film bi se trebao početi učitavati.
Ukoliko video na radi ne prvom izabranom linku uvijek imate mogućnost izbora drugog,trećeg,četvrtog linka na kojm bi se Vaš film trebao učitati.

Ukoliko prilikom izbora filma dobijete sljedeći rezultat kao što je prikazan na slici ispod, to znači da za taj film trenutno nemamo linkova i da taj film niste u mogućnosti da gledate sve dok naš tim ne ubaci najmanje jedan link za izabrani film. Ukoliko se pitate zašto dodajemo filmove za koje nemamo linkove je iz razloga što jedan tim dodaje filmove a drugi tim je zadužen za linkove. S obzirom da je pronalazak linkova i usklađivanje prevoda dosta zahtjevan i spor posao, to ide mnogo sprije od samog dodavanja filmova.To bi bilo ono osnovno što bi trebali da znate, ovaj dio stranice će se sa vremenom nadopunjavati.
S poštovanjem,
Administacija kinoteka.ba
FAN PAGE
Statistika

Od 25 Maj 2013 site kinoteka.ba ima 355382 registrovanih korisnika. Dodano je 14121 filmova u 26 kategorije, ukupan broj linkova za filmove iznosi 130981. Prosjek filmova po kategorijama je 543.1. Ukupan broj serija u našoj bazi iznosi 1241 i dodano je ukupno 4570 seozna svih serija, ukupan broj epizoda iznos 55174, te ukupan broj linkova svih sezona iznosi 1184847. Poslano je ukupno 89752 privatnih poruka, napisano je ukupno 14185 komentara, a ocjenjeno je ukupno 5767 filmova.

Ukupan broj posjećenih stranica od 25 Maj 2013 iznosi 115794947.

Novi VIP clanovi: JezeroCelije, Veljko0007, SG, pini, Voja96, adja37, Lari, alminplaco, anapo, NINAZD, mzg, Baffy_Tea, sofka011, midomino, sani2002,

Novi korisnici: Filiplucic, neutralan, skipperne, sara599, ammar2701,

Legenda:
Registrovan član
Administrator
Moderator
VIP

Trenutno online (106): nadicanikola, neca97, iwanche, makethisallokay, Kjukambr, zadamovic, Filiplucic, zzare, Kvinan, Ljika1975, maiya080, Kajzer, BARCA1899, themasterdj, andja989, katja777, NINAZD, amrasedin, Atina_, danac1312, Laetitio, nymeriax, blento13, dolicaa, eloraelora, necudatikazem, marinaa7, Maruska84, MAJARANDJELOVIC, zerar, nekoisto, nanaimaki, filmomaniak, sunkmanitutanka, Zwejner, Armina20, misterdarko, tanja88, micaodbosne, Mmbs, trajko1988, jelena.jevtic.92, smilanovic992, Cromeo, qzoneblue, nevensi, Munchmallow, bikicaa, pepelashka, batgirl, Hater, stefan1983, nikolahn, terza10, Eoja1407, amia, kinsie, Blagica, anitabuncic, Nina989, markoobu, ludakusa, roso.luka, Skad, zlatan11, tamarajp, dzoni6, markocro555, sisica, Marii24, devil82, lazi1511, brancini, tody93, undergrounder, dejanus, kikezg, sreja, cickopicko, stevan9593, virgo, Ivanicaica, BADzA994, aca13061981, svetla, dex77, veverica1, MarioOS76, bexo, dzasi, brat.macan, Baffy_Tea, banjalukabl, torrente, Shyzofremnia, vikilenda, Bojana017, stodane, kondor, rura, N3ca993, maqes, veljkopn, martinakovacevi, podvornik, morgot666,
kinoteka.ba Top 10
kinoteka.ba Tagovi
kinoteka.ba Kontakt
+387 (0) 61 438 125
 
Sva prava pridržana.Copyright © Kinoteka.ba - Od Juni 15 2013 | DMCA | Stranica generisana za 0.07 sekundi | Korištena Memorija: 10.13 MB | DB Queries: 18
Napomena: Svi video snimci su preuzeti sa svjetskih video servisa youtube.com, videobb.com, videozer.com, video.google.com i sličnih koji odgovaraju za autorska prava istih! Mi i naši posjetioci ih samo pronalazimo, embedujemo/indeksiramo u našu bazu podataka i strimujemo u našem flash playeru. Nijedan video fajl se ne nalazi na našem serveru!
Subtitles database - OpenSubtitles.org